Het gaat hier over stemcomputers.

zaterdag 4 maart 2006

Uitstekend artikel - Daanspeak

Problemen met de stemcomputer worden bijna niet gemeld in de nederlandse kranten, op tv of de radio; die staan nu vol met goedbetaalde maar domme overheidspropaganda voor de verkiezingen. Maar op het wereld wijde web is nu wel een uitstekend artikel verschenen!

Op website van Daanspeak staat een interview met stemmachine-expert Peter Knoppers van de Technische Universiteit Delft.

En er wordt melding gemaakt van het proefschrift van Anne-Marie Oostveen over het onderwerp electronisch stemmen. In een artikel [PDF] in Het Parool schrijft zij dat de kosten bij deze vorm van stemmen niet omlaag gaan terwijl de kwetsbaarheid toeneemt.
In Nederland is het kennelijk nodig dat een waarheid als een koe in een proefschrift wordt gepresenteerd, dus dat is ook positief nieuws.


1 opmerking:

Anne-Marie zei

Gelukkig staat die waarheid als een koe alleen in mijn krantenartikeltje en richt mijn proefschrift zich voornamelijk op de sociale implicaties van remote e-voting. De stemcomputers zoals we die in Nederland gebruiken komen daarbij helemaal niet aan de orde.